Hasmenés, láz

Kérdés:  20 hónapos kislányom péntek óta hasmenéses, az orvos diétára fogta.
Most már semmit nem eszik, lázas, és nem tudom, mit csináljak vele? Hasmenése még mindig változatlan, de nem akar enni, az ivással nincs baj, iszik.
Kérem, adjon tanácsot!

| hasmenés, láz
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Majd eszik, ha meggyógyult, különben is a legjobb diéta a nem-evés. Gondoljon bele, ha Önnek lenne láza, hasmenése meg még a hasa is fájna, mennyi kedve lenne bármit is enni.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Gyomor-bélrendszer betegségei rovatban olvashatók.

2010-12-19 13:01:46
| hasmenés, láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


Biztonságos nyaralás

Igaz, hogy a hasmenés csak ritkán veszélyezteti az életünket, mégis gyakran arra kényszerít, hogy hirtelen megszakítsuk utazásunkat, kérdésessé teszi a pihenést, és igen kínos.


Nyári hasmenés

Nyáron az egyik leggyakoribb betegség a szalmonella fertőzés. Különösen veszélyeztetettek a csecsemők, a gyermekek, a 60 év felettiek, a cukorbetegek, a gyomorsavhiányban szenvedők és a legyengült immunrendszerű emberek.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Web Design & Development Prowebshop