7 éves kislány - Hüvelyváladék

Kérdés:  Kislányomnál sárgás hüvelyfolyást észleltem. Egyre erősödő mennyiségben szennyezi be a fehérneműjét. Az észleléssel egy időben torokfájásra panaszkodott és 39 fok körüli három napos láz kísérte a történetet, amit Panadollal és Nurophennel csillapítottam. Ez a lázzal járó torokfájós problémánk december 23-án éjjel kezdődött és mire a karácsony lezajlott, mi is tünetmentesek lettünk. Pontosabban a már írt hüvelyfolyás alakult ki. (Sajnos édesapjához ment a gyerek láthatásra, így orvos nem látta.)
Kórelőzményként talán fontos lehet, hogy novemberben 3,5 héten keresztül tüdőgyulladással otthon voltunk és ez időszak alatt kétféle (Augmentin és Clacid) antibiotikumot is szedet egymás után a kicsi. Most kamillás fürdővel és Normaflore adásával, ill. a gyógyszertárban kapott gyermek intim mosakodó géllel próbálkozom, de eredményt eddig nem tapasztaltam (igaz, a 25 napja alkalmazott kezelésem megszakadt a téli szünet miatti több napos apai láthatás okán).
A folyás színe sárga, kellemetlen szagot nem tapasztaltam, a gyermek fájdalomra, csípésre nem panaszkodik (kérdezgetem sokat), külső ránézésre abszolút tiszta, váladékmentes a szeméremtest és környéke.
Nagyon-nagyon-nagyon szeretném elkerülni a gyermek-nőgyógyászatot.
Kérem, próbáljon nekünk segíteni!
Köszönettel!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Az említett előzmények gombás fertőzést valószínűsítenek, a kamilla erre kevés, a kezelés gyermekgyógyászati rutinfeladat.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-01-22 22:17:16
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop