Étkezési problémák 7 éves gyermeknél

Kérdés:  7 éves kisfiam nagyon keveset eszik, csak a neki jól bevált ételeket hajlandó. Rövid a lista, minden reggel és este egy pohár kakaó, minden reggel 1 Kinder szelet. Az iskolatáskába minden napra 2 nyuszis müzli szelet és egy 0,4 l-es gyümölcslé. Ez a napi fix. Erre jöhet még napközben virsli (csak egy típusú márka), esetleg főtt spagetti tejföllel, főtt rizs magában. Leveseket nem eszik, a húst nagy ritkán, sem zöldség, sem gyümölcs. Egy fajta! Gyrost és pizzát eszik meg, ha máshonnan veszünk, azt már nem hajlandó megenni. Csokit, cukrot, nyalókát sem eszik, esetleg ropit.
Mit tehetek én? A kóstolgatás nem jött be; ha belekényszerítettük az ételt, kihányta. Jelenleg 22 kg és 128 cm. Hova vigyem? Mások csak legyintenek, hogy más gyerek és felnőtt is pirítóson, meg sajtos tésztán él, még sincs semmi baja. Nekem ez nem igazán volt kielégítő válasz.
Előre is köszönöm a válaszát!

| egészség, táplálkozás, gyermek
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Vannak bizonyos habitusú gyerekek, akiknél a megszokott dolgokhoz való ragaszkodás a táplálkozásra is kiterjed, esetleg csak arra vonatkozik. Ez azonban ritkán ér el olyan szintet, hogy az egészségét is veszélyeztetné. Ha egyéb viselkedésbeli furcsaságot nem észlelnek, akkor csak annyit lehet tenni, hogy megfelelő választékot biztosítanak, hátha másra is kedve szottyan, illetve vitaminokkal egészítik ki az étrendjét.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Egészséges táplálkozás rovatban olvashatók.

2011-03-26 12:27:06
| egészség, táplálkozás, gyermek
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop