Láz - Mit tegyek?

Kérdés:  7 éves kislányom csütörtök óta kisebb megszakításokkal belázasodik. Nem folyamatosan lázas, csütörtökön 39,4 volt délelőtt délután semmi, hányt vízszerűt, éjszaka ismét lázas volt 38,3 Cataflam cseppeket adtam neki.
Másnap reggel 39,2 és a mellkasát fájlalta, 1-2 óra múlva lement a láza. Majd néhány óra múlva ismét 39,2 lett a láza, estére lement majd éjszaka sem volt neki.
Következő nap délelőtt max. 37,6, de délután 38 lett a láz. Estére és éjszakára megint nem volt láza. Vasárnap egész délelőtt nem volt láza max. 35,8, délután 38 lett. De este és éjszaka semmi.
Ma reggel 38 volt, de gyógyszer nélkül egyszer csak elmúlt, viszont most megint 38,4 lett a láza.
Mit tegyek vele? Folyadékot rendesen iszik, húslevest, tésztát, üdítőt ivott.
Kérem, segítsen, mit csináljak vele?
Köszönöm!

| láz
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Kedves anyuka!
Vigye orvoshoz!
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2011-06-20 23:20:22
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop