Székrekedés

Kérdés:  3 éves unokámnak alkalmanként már eddig is voltak kakilási gondjai, de azt homeopátiás szer vagy a Laevolac szirup mindig megoldotta. Most azonban 3 hete, ezek a készítmények nem használnak, és csak a Glicerines kúp segítségével lesz eredmény. (Ha eltelik 3-4 nap eredménytelenül, az anyukája beadja neki.)
Nemrégen tette le a pelust, és bár tudjuk, ez az időszak járhat ilyen gondokkal, mégis aggódunk. Nem szeretnénk, ha kúpfüggő lenne, de egyelőre nem látunk más lehetőséget. Közben folyamatosan kapja a Hummel - rostos gélt is.
A táplálkozás terén vannak kötöttségeink, hiszen nem túl jó evő, de azért itt is próbálkozunk. A Laevolacon kívül van még más hasonló szer, amely nem olyan drasztikus, mint a kúp? A kúpot meddig lehet büntetlenül használni?
Az anyukája laktóz érzékeny. Nem lehetséges, hogy ilyen probléma is állhat a háttérben?
Köszönöm megtisztelő figyelmét és válaszát!

| hasmenés, székelési panaszok, székrekedés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Nagymama!
Amennyiben nincs panasza és a széklete sem túl kemény, 3-4 napon túl is lehet várni. Az étrend nagyon fontos, a Laevolacot pedig hosszabb időn át is lehet adni.
A kúp sem ördögtől való, de csak ha feltétlenül szükséges és lényeges még, hogy ne legyen otthon központi téma a kisfiú (?) széklete, mert hamar megtanulják fegyverként használni, mármint átvitt értelemben.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2011-06-20 23:20:22
| hasmenés, székelési panaszok, székrekedés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop