Noraminophenazoni

Kérdés:  2 hónapos kisbabám megkapta a 2 hónapos védőoltást tegnap 16 óra felé. Éjjel forró volt a fejecskéje, de még nem volt lázas. Ma mértem meg, a popsijába 38,0 volt, adtam neki egy Viburcol homeopátiás lázcsillapító kúpot, de 4 óra elteltével megint felment neki, akkor 38,8 volt, lehet, hogy még egy Viburcolt kellett volna adnom, de ehelyett azt tanácsolták az itthoniak, hogy adjak be neki egy Noraminophenazoni 100 mg 1 db kúpot. Beadtam, nagyjából levitte. De nem gond, hogy ilyen erős gyógyszerkúpot adtam neki? 2 hónaposan egy egészet? Nem tudtam elérni az orvosomat és azért fordulok Önhöz.
Köszönöm előre is!

| láz
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Nincs semmi baj, ez a kúp való neki.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2011-06-26 18:52:43
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop