Mi lehet a hőemelkedés oka?

Kérdés:  A kislányom 16 hónapos, 2 hónapja Rota vírussal feküdtünk kórházban, közben mandulagyulladása is volt. A Rota vírus óta folyamatos hőemelkedése van, 36,8 és 38 között ingadozik nap, mint nap a testhője.
Voltunk vérvizsgálaton, vizelettenyésztésen, hasi ultrahangon, fül-orr-gégészeten, de sehol sem találtak semmit. A vérképnél volt eltérés az Eosinophylnél, mert az 7,6. Reggel még normális a hőmérséklete, de 10 órától folyamatosan emelkedik, este 8-kor átlagosan 37,6-7 szokott lenni.
Ön szerint, mi okozhatja ezt a hőemelkedést? A Rota vírusnak lehet valami szövődménye? Korábban nem voltak ilyen problémái a kislányomnak.
Válaszát előre is köszönöm!

| láz, hőemelkedés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2012 ;17(márciusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Megesik, hogy főleg gyermekkorban huzamosabb ideig magasabb testhőmérsékleteket mérhetünk minden egyéb eltérés nélkül. Ha az Ön kislányánál is elvégzett alapvizsgálatokkal nem mutatható ki semmi, nincs más teendő, mint abbahagyni a hőmérőzést. A jelenség átmeneti, és ha mindenképpen magyarázni akarjuk valamivel, akkor az anyagcsere intenzitás-változására és a növekedésre lehet hivatkozni.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Fertőző betegségek rovatban olvashatók.

2012-03-11 04:00:56
| láz, hőemelkedés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop