Lehet lázas a fogzástól?

Kérdés:  5,5 hónapos kislányom 2 napja lázas, ill. hőemelkedése van (37-38 fok körül), viszont ugyanúgy eszik, mosolyog, játszik, el van, mint láz nélkül. Egyedül az orra folydogál kicsit, és mindig kidugja a nyelvét, meg nyalogatja a száját és összeszorítja azt. Na meg a nyála is jobban folyik egy picit, mint amúgy.
Voltunk ma a háziorvosnál, de nem tudott semmit sem mondani, csak azt, hogy lehet, hogy a foga, de most meg 39 fokra ment fel a láza, úgyhogy tehetetlenül állunk vele szemben, hogy akkor most mi is lehet? Nurofent használunk, de nem szeretnék annyi gyógyszert beletömni.
Lehetséges, hogy ez valóban csak a foga miatt van?
Köszönettel!

| láz, fogzás
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2012 ;17(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
39 fokos láza nemigen lehet a fogától, vigye el mindig időben orvoshoz!
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2012-04-30 07:47:53
| láz, fogzás

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


Fogzás a csecsemőkorban

A fogzás időpontjának különösebb jelentősége nincs, nagy egyéni különbségek fordulnak elő. Nagyon ritkán megtörténik, hogy az újszülött foggal jön a világra.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Web Design & Development Prowebshop