Tartós hőemelkedés

Kérdés:  8 éves kislányomnak lassan 5 hete folyamatosan hőemelkedése van. Február elején vittem először orvoshoz, 39,6 fokos lázzal. Akkor hátát fájlalta és nagyon remegett. A rendelőben 150-es pulzusa volt. Injekciót (Algopyrint) kapott, de napokig még lázas volt és a pulzusa is 120 körül mozgott. Akkor az orvos Aktil duót írt neki és hosszas könyörgés után elküldte laborba.
A CRP-je 78-as volt és a vasa volt alacsony. Az antibiotikumos kúra alatt és után sem ment le a hője, be is lázasodott. Ezúttal Zinnatot írt fel. Azt is beszedte, de hőemelkedése azóta is folyamatosan van. Labort visszanéztük, CRP rendeződött, vaskészítményt szedünk.
Az orvos nem küldi semmilyen vizsgálatra, mivel egyéb tünete nincs, azt mondta, ne méregessem neki. Engem már viszont nagyon aggaszt, mert egészségügyi végzettségem van és tudom, hogy lehet súlyos betegség tünete is.
Ezért szeretném kikérni a véleményét!
Nagyon szépen köszönöm!

| láz, hőemelkedés, fertőzés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Némely fertőzés után hetekig lehet kissé magasabb testhőmérsékletet észlelni, de ha sem fizikális, sem laborvizsgálattal nincs eltérés, akkor teendő sincs, előbb- utóbb magától megszűnik.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2013-03-17 04:23:38
| láz, hőemelkedés, fertőzés
+ További hírek
data-full-width-responsive="true">