Ételallergia?

Kérdés:  5 éves kisfiammal 3 éve küzdenek az orvosok, nem tudják mi a baja! Liszt-, vagy tej-, vagy tejcukor, de mondtak már mogyorót is. Hasi-ultrahangvizsgálat negatív, széklete negatív. Hidrogénkilégzéses-teszt negatív - 2 éve történt. Vérvétel rendben.
Lisztre teszt még nem volt, nem tudom hogyan is csinálják egyáltalán? 1,5 évig tejmentes diéta aztán visszatértünk a tejesekre. Pár hónapig nem volt probléma. Anno sokat volt hasmenése negatív széklettel aztán spontán elmúlt mire megjött az ÁNTSZ-ből az eredmény.
Most megint elkezdődött, pár hónapja mondogatja többször pár nap elteltével, hogy fáj a bal bordája alatt a pocija és talán kicsit székrekedése van, mert mikor mondja, hogy fáj, akkor megyünk kakilni, de nem mindig produkál.
Most is rendben a kakija és mondta a háziorvosunk, hogy akkor megint tejmentes diéta és fél év múlva meglátjuk. A Normaflort esszük több mint 2 éve. Most is nagyon görcsöl szegénykém, ilyenkor úgy megijedek. A bal bordája alatt érzi, és azt mondja, hogy szétmegy két oldalra a fájdalom. Már attól is félek, nehogy irritábilis bél szindrómája legyen, vagy Crohn betegsége.
Nagyon aggódom!
Köszönöm a válaszát!

| hasmenés, hasi görcs, szkrekedés, hasi görcs
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
A kisfiú baját természetesen innen nem tudom meghatározni. Legföljebb annyit tudok hozzátenni, hogy ebben a korban gyakran észlelhetünk kimutatható betegség nélküli hasi panaszokat, meg hogy a Normaflore évekig való szedése szerintem fölösleges.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2013-10-05 02:06:33
| hasmenés, hasi görcs, szkrekedés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop