BCG oltás - Nyirokcsomó gyulladás

Kérdés:  Kisfiam 2 honaposan kapta meg a BCG-oltast. Ezt kovetoen megduzzadt a bal honaljaban a nyirokmirigy. Az orvos azt mondta, visszahuzodik, kisebb lett, de piros es a bor alatt latszik, hogy gennyes. Most 6 honapos.
Mondja meg, mi lehet meg mindig a nyirokmirigy vagy ez mar valami mas?

| védőoltás, BCG
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Ritkán, de megesik, hogy az érintett nyirokcsomóban krónikus gyulladás alakul ki. Ilyenkor szükség lehet a beteg nyirokmirigy eltávolítására, vagyis lássa sebész!
Üdvözlettel,

Kapcsolódó cikkek a Védőoltások rovatban olvashatók.

2013-12-08 05:55:26
| védőoltás, BCG

Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


A jövő hét végén a patikákban az influenza oltóanyag

A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.


Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Veszélyek utazás vagy nyaralás során

A világ legszebb úti céljai, a földi paradicsomok igen gyakran adnak otthont a legkellemetlenebb kórokozóknak is. A sárgaláz a malária, sőt még a gyermekbénulás is megtámadhatja az utazókat. Fontos, hogy oltással és egyéb óvintézkedésekkel védekezzünk, nehogy a rég várt nyaralásból rémálom legyen.


Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.


Web Design & Development Prowebshop