Betegségek a közösségben

Kérdés:  Én egy családi napközit üzemeltetek, néha bajban vagyok betegségek és vírusok esetén, ezért lenne pár kérdésem.
Hány fokos láztól kell a gyereket hazaküldeni? Minden köhögés fertőző? Melyik az, ami valószínűleg igen? Milyen szintű orrfolyás esetében kell hazaküldeni? Ha otthon hányt a gyerek, és még nem tudjuk, hogy van-e vírus a közösségben, bejöhet a gyerek másnap, vagy aznap? Ha már tudjuk, hogy vírus terjeng, mert többen is hánytak, hány napig kell otthon maradniuk? Ha a családi napköziben hányt mi a teendő? Általában hány napot szoktak a gyerekek betegség miatt hiányozni a közösségből havonta? Mi az, ami még normális mennyiségnek számít? Néhány gyerek elég sokat betegeskedik, miért lehet ez, mi a teendő az ő esetükben? Vegyék ki a szülők, vagy jó az, ha túlesnek a betegségeken a gyerekek az iskola előtt?
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(februári)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Kérdező!
Megtisztelő, hogy ezzel a kérdésözönnel hozzám fordult, de a pontos válaszokhoz egy kisebb könyv terjedelme szükségeltetne. Remélem, megérti, hogy ezen oldal keretei között erre nincs lehetőség.
A közelében dolgozó házi gyermekorvosok valamelyike minden bizonnyal a segítségére lesz.
Üdvözlettel
2010-03-07 14:56:54
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop