Csecsemőfejlődés - Mennyit kellene híznia?

Kérdés:  Unokámmal kapcsolatosan lenne kérdésem. 4150 grammal született és a doktornő szerint nem hízik megfelelően. Folyamatosan a tápszert ajánlgatják hozzátáplálásnak. Kinga baba október 2-án lesz 7 hónapos és 7800 gramm. Most a 6-ik hónapban mindössze 280 gr-ot hízott. Ennek ellenére mosolygós, kiegyensúlyozott kis örökmozgó. Reggel szopizik, délelőtt eszik gyümölcsöt -200-220 gr-ot, délben főzelékeket- 200 240gr-ot, délután tejpépet -200 240gr-ot, később még egy kis gyümölcsöt és lefekvés előtt szintén szopizik. Éjjel 1-2 alkalommal éber és akkor is szopizik.
Ha erőltetni akarja a lányom, hogy többet egyen összeszorítja a száját és elfordul. Ezért nem is tömi meg a picit, csupán annyit ad neki, amennyit szívesen elfogad. A lányom elég ideges, mivel folyamatosan azt kell hallgatnia, hogy keveset hízik, kicsi és miért nem ad neki tápszert.
Ön mit ajánl? Muszáj a tápszer, vagy jó, ahogy a lányom csinálja?
Várom válaszát!

babanapló, csecsemő fejlődése | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(októberi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Nagymama!
A lánya remekül csinál mindent, és a baba súlya is tökéletes, nemigen értem miért gondol erről valaki mást, és annyit üzenhetek neki, hallgasson, figyeljen a gyermekére, ha ő úgy gondolja nincs szüksége tápszerre, akkor higgye el, hogy ez így is van jól, erőltetni semmit nem szabad, főleg ha minden rendben van.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek Az egészséges csecsemő fejlődése - Babanapló rovatban olvashatók.

2009-10-09 20:46:52
| babanapló, csecsemő fejlődése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop