E. coli a vizeletben

Kérdés:  A kislányom október 3-án lesz 4 hónapos. 2 hete péntek este 3x hányt sugárban. Bevittük az ügyeletre, kapott B6 injekciót, majd otthon Daidalonetta kúpot. Mire hazaértünk vele belázasodott. 2 napig volt hőemelkedése, valamint egyszer 38,1 a láza. Nem hányt többet.
Hétfőn elvittem a gyerekorvosunkhoz, aki azt mondta, ha 37,5 fölé megy a hője, kezdjem el adni neki az Amoxicillint. Ezt szedte bő 6 napig napi 3x 2,5 ml adagban. Még az azt követő héten is hőemelkedése volt néha napközben 37-37,5 között.
Hétfőn vettek tőle vért, volt 1-2 érték, ami magasabb volt, de a CRP normális a vérsejtsüllyedés 3 mm/h. A vizeletüledék is rendben volt, a leukocyta a vizeletben 25 Leu/uL.
Csütörtökön csináltak vizelettenyésztést, ami kimutatta az E. coli baktériumot, a csíraszám 3x10^3/ml. Holnap viszem az eredményt orvoshoz.
Szeretném kikérni az Ön szakvéleményét is. Nagyon aggódom, mert sokan ijesztgettek, hogy ez nagy baj. A picikém ráadásul refluxos is. Sajna mostanában sokkal több jön neki vissza, mint máskor. Nem is hízik annyit, sőt enni is kevesebbet eszik. Nagyon félek!

húgyúti fertőzés | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
A babának nyilvánvalóan húgyúti fertőzése van, az összes tünete visszavezethető erre. Megfelelő kezelés mellett nyomtalanul gyógyul, egy darabig rendszeres vizeletellenőrzés szükséges.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Húgyúti fertőzések (hólyaghurut, vesemedencegyulladás) rovatban olvashatók.

2009-10-09 19:52:48
| húgyúti fertőzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop