Elhúzódó torokgyulladás

Kérdés:  Kislányom 10 éves, több mint 2 hónapja folyamatosan piros a torka (vagy a mandulája). Nyaki nyirokcsomói duzzadtak és a hangja olyan, mintha mindig cukorkát szopogatna.
Voltunk vele orvosnál, aki azt mondta, ebben a korban a gyerekek mindent elkapnak, így akár folyamatosan is lehetnek betegek, nem kell aggódni.
Valóban így természetes, vagy lehet valami más is az oka?

| torok, baktérium, torokgyulladás
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Én is hasonlókat szoktam mondani, de két hónap után talán nem ártana egy vérvizsgálat. De valóban lehetnek időszakok, amikor az immunrendszer változó kapacitása miatt gyakoribbak a megbetegedések.
Üdvözlettel,

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2013-12-08 05:55:26
| torok, baktérium, torokgyulladás

Több a kórokozó az okostelefonokon és a táblagépeken, mint a vécéülőkén

Több a súlyos fertőzést okozó baktérium az okostelefonokon, a táblagépeken és a számítógépek billentyűzetén, mint az irodai vécék ülőkéjén - derült ki egy brit fogyasztóvédelmi kutatásból.


Nyakunkon a tél: így védekezzünk a leggyakoribb betegségek ellen!

Bár a globális felmelegedés alaposan éreztette hatását az idei nyáron, azonban a kontinentális éghajlat sajátosságait még nem sikerült felülírnia.


Megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa

A négy orvos- és egészségtudományi egyetem, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) részvételével megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Szeptikus shock

A szeptikus sokk olyan állapot, melyben a szepszis következményeként a vérnyomás életveszélyesen alacsony szintre süllyed.


Tévhitek az ételmérgezésről

Tudja, hogy hogyan előzheti meg a családjában az ételmérgezést? Az emberek jelentős része igennel válaszolna erre a kérdésre.


Web Design & Development Prowebshop