Gyermekkori elhízás

Kérdés:  Az unokám 19 hónapos, 19 kg a súlya. Az orvosok szerint kövér (szerintünk is). Már több vizsgálaton is túlesett (pl. vércukorszint, cukorterhelés = jó, pajzsmirigy = jó). Valamit a fején is vizsgáltak, eredménye jó volt. Annyit mondtak, hogy egy kicsit több a növekedési hormonja.
Unokám nem eszik sokat, a súlya miatt 14-15 hónaposan tanult meg járni. Azt gondoltuk, hogy majd leszaladja a kilókat, vagy legalábbis nem hízik majd. Sokat mozog, szalad, de ez úgy látszik, nem elég.
Én a nagymamája, nagyon aggódom, hogy nem lesz ebből a sok súlyfeleslegből nagyobb baj a kicsivel? Mi Bajától 20 km-re lakunk, ezen a környéken szeretnénk egy gyermek-dietetikussal kapcsolatba lépni, de sajnos nem tudjuk, hol keressük.
Ebben szeretném a segítségét kérni.

elhízás | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(decemberi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Nagymama!
Sajnos a Baja környéki gyermek-dietetikus keresésben nem tudok segíteni, de a napi étrendjének mondjuk két hétig tartó pontos, minden falatra-kortyra kiterjedő lejegyzése után, orvosukkal konzultálva, minden bizonnyal el lehetne kezdeni az esetleges táplálási hibák korrigálását.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2010-01-08 16:03:11
| elhízás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop