Oltás utáni tartós hőemelkedés

Kérdés:  A kisfiam 4 hete kapta meg a 4 hónapos kori oltást. Akkor helyben az oltás előtt megmérték a lázát, és stimmelt. Tudom, hogy meg kellett volna mérnem neki otthon is, de sajnos ezt elmulasztottam. Az oltás után estére kapott kúpot, mert hőemelkedést mutatott a lázmérő. Azóta ez folyamatosan jelen van. Mikor felkel általában nincs hőemelkedése, de napszakokban változó ingadozású 37,3-tól 38,2-re emelkedik, rendszertelenül.
Két hétig minden lefekvéskor kapott egy, vagy háromnegyed kúpot, de az utóbbi hetekben már nem adunk.
A háziorvosnál kétszer voltunk, nem talált semmit, mikor megvizsgálta. Ránézésre jókedvű, egészséges gyermek. Szerinte baj lehet a hőmérőnkkel, és szerezzünk a digitális helyett higanyosat, mert nála mind a két alkalommal nem mért hőemelkedést az asszisztens, pedig mondtuk, hogy ingadozik. Más lázmérővel is próbáltuk. Szopós baba, néha nincs étvágya, de általában szopik. A meleg időjárásra fogtuk a hőemelkedést és étvágytalanságot, de hűvös időben sem javul. Az ínyét vizsgálva fogzásnak nincs nyoma. Nemsokára lesz a következő oltás ideje.
Segítségét előre is köszönöm!

| védőoltás, láz
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Valószínűleg ártalmatlan, átmeneti és nem mindig magyarázható testhőmérséklet-emelkedésről van szó, ami többször fordul elő, mint ahányszor kiderül, mert ha nem méregetik a hőjét, gyakran fel sem tűnik.
Azért egy laborvizsgálat elvégzendő (vér, vizelet). Ha nem derül ki semmi (gyakorlatomban kizárólag így volt) és egyéb tünete sincs, még a lázát sem kell mérni.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Védőoltások rovatban olvashatók.

2010-08-08 22:06:30
| védőoltás, láz
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop