Streptococcus - Több ezres AST

Kérdés:  Kisfiam most 8 éves. 2006 tavaszán megnagyobbodott a jobb nyaki nyirokcsomója. Mumpsz volt a diagnózis, antibiotikum hatására visszahúzódott.
Az év augusztusában egyik napról szinte a másikra nagy lúdtojásnyi duzzanat jelentkezett ugyanott. Kórházba kerültünk, ahol vérvételt követően 9300-as AST szintet mértek, és Streptococcus lett a tenyésztés eredménye. Vénás infúzió és tablettás kezelés hatására 1 hét múlva, 5300-as AST szinttel hazaengedtek.
Kérésemre ellenőriztük a szintet, 1 év alatt értük el a 700-as szintet. Mandula kivétet javasolt egyik orvos, míg a másik nem. Tépelődésem eredménye, hogy 2009-ben kivetettük a mandulát.
Most a napokban a fiam szívtájéki és lábfájási ismétlődő panaszai miatt kértek egy vérvételt. Az AST szintje újra elég magas, 1343. Antibiotikum a kezelés. Honnan tudhatom meg, hogyan nyugodhatok meg, hogy mi a probléma gyökere, és az kezelve lesz? Már szerintem a mandula ráment a keresésre.
Kérem, segítsenek a megnyugtató diagnózis és kezelés felé elindulni.
Köszönettel!

laborlelet | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(márciusi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
Egy nem túl informatív (gyakorlatilag önmagában semmit sem jelentő) laboreredmény és két gyakori panasz egyrészt aggodalomra sem ad okot, másrészt az orvosuk van a többi információ birtokában és a kérdéseire is ő fog tudni válaszolni.
A mandulaműtét, pedig a leírtak szerint teljesen indokolt, a fia egészségét szolgáló döntés volt.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Gyermekbetegségek rovatban olvashatók.

2010-03-23 17:10:40
| laborlelet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop