Szabad 2 hónapos babának?

Kérdés:  8 hetes kisfiunk 3900 grammal született, most 6 kg. Milumil AR-t eszünk, 3. héttől, mert sajnos nincs tejem, és sokat bukott, ezért váltottunk erre a tápszerre (Milumil Start, majd Komfortról).
Most 180 ml babavízzel készítem neki, de amikor megeszi, még jár a keze-lába, és éhesen sír, este alig alszik el, 2 óra altatás után. Illetve éjjel is felkel 4-5 óránként, pedig a védőnő szerint 7-8 órát aludna, ha nem éhes.
Az orvosunk azt tanácsolta, 150 ml-t adjunk neki, mert ez laktatósabb tápszer, de annyi után visítva ordított a kicsi, így 180 ml-t kap most állandóan. Babavizet keveset iszik, heti 2-3-szor 50-60 ml-t fogad el.
Böfizik ugyan etetés után, de látszik, hogy nem lakott jól. Illetve 2-2,5 óránként már éhes, keservesen sír. Nehezen kivárjuk a 3-4 órát, de addigra már nagyon ordít szegénykém. Ha megkapja a tápszert, csak akkor nyugszik meg, igaz, még kérné, amikor elfogy a 180 ml (200 ml bekavarva). Infacolt kap még etetések előtt a pocijára, de nem a pocija fáj, amikor sír, mert már megkülönböztetjük azt a sírást a hasfájóstól.
Mit tegyünk? Nem merek nagyobb adagot adni neki, mert a dobozon azt olvastam, hogy hátrányosan befolyásolhatja a fejlődést, ha eltérünk az adagolástól. Gondolom a sok összetevő miatt. A tápszer jónak tűnik, 5-6-szor eszünk naponta, napi 2-3-szor kakil sárga krémeset, és böfi után egy kortyot (sűrűt) bukik csak.
Szabad nagyobb adagot adni egy 8 hetes babának? Kérem, segítsen, tanácstalanok vagyunk, és sajnáljuk a picit.
Szívünk szerint adnánk neki nagyobb adagot, de már így is 6 hónaposnak való a jelenlegi adagunk.
Előre is köszönjük!
Tisztelettel!

| gyermek, Gyermekgondozás, táplálás
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Annyit kell adni neki, amennyit elfogad, fölösleges kiméricskélni.

Kapcsolódó cikkek az Elválasztás, mesterséges táplálás rovatban olvashatók.

2014-02-27 20:56:43
| gyermek, gyermekgondozás, táplálás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop