Székrekedés

Kérdés:  5 hónapos kislányomnak székletrekedése van, legalábbis én így gondolom. 4-5 naponta van széklet, hozzátáplálom. Vagyis almával kezdetem, az megfogta a hasát, csak a kúp segített. Aztán őszibarack, azzal nem volt egy ideig gond 1-2 naponta volt egyszer széklete. Aztán már mikor növeltem az adagot attól sem volt széklete 4-5 napig csak kúppal.
Eddig a tízórait próbáltam kiváltani, a többi étkezés anyatej volt. Aztán abbahagytam a gyümölcsöt és tejpéppel próbálkoztam, de most sincs rendesen széklete, sőt étvágytalan is. Egy-egy evésre örülök, ha 70 ml tejet megeszik.
Mit lehet tenni székletügyben? Gondolom ez nem természetes, pláne, ha hozzátáplálok. Születése óta gond volt a székletével. Eleinte tápszert is kapott, aztán a hozzátáplálás előtt csak anyatejet, talán akkor volt úgy aránylag rendes a széklete.
Érdemes lenne ezt kivizsgáltatni? Ultrahangra vagy egyéb vizsgálatokra gondolok! Pár nap óta nappal összesen jó, ha 1 órát alszik összesen. Ez természetes? Régen 1,5 óránként aludt.
Köszönöm válaszát előre is!

babanapló, fogzás, fogzási szindróma | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2013 ;18(januári)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
Ezek majd’ minden babánál előforduló problémák, ha nem kemény a széklete, a nagy egyéni eltérések miatt, akár a 4-5 nap sem jelent gondot, viszont az étkezéssel általában jól befolyásolható a székletük, úgyhogy kisérletezzen bátran különböző zöldségekkel, gyümölcsökkel és ha végképp nem akar működni, recept nélküli, kúraszerűen adandó szerekkel szépen javítható a helyzet.
Az alvásigényük meg fokozatosan csökken, nem beszélve arról, hogy a beinduló fogzás is igencsak megzavarhatja őt.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek Az egészséges csecsemő fejlődése - Babanapló rovatban olvashatók.

2013-02-06 06:00:55
| babanapló, fogzás, fogzási szindróma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop