Szoptatás - Súlycsökkenés 2 hetes kor után

Kérdés:  Egy nagyon szép kislány szülei lettünk 2009. 12. 13-án. A pici 3600-al született, 51 centiméterrel. A kórházból 3320 grammal adták haza. A csecsemőrészlegen anyatejjel táplálták. Már a kórházi 4 nap alatt is nehezen ment a szopizás, mert a pici inkább aludt, mikor hozták őket a menetrendszerű szopiztatási időközönként. Hazakerülve lassan megindult a tejelválasztás és a pici napról-napra többet szopizik.
A szopizások időtartamai bizony 1,5-2 órát is igénybe vehetnek. Férjemmel úgy látjuk, hogy kényelmesen, inkább nassolva szopizgat, többszöri bóbiskolással. A súlymérésekkor sajnos folyamatos csökkenést tapasztaltunk. Karácsony előtt 3,1-3,2 kg között ingadoztunk, most azonban 3,0 kg. Egy kicsit már aggódunk miatta. Úgy látjuk, hogy a tej elég, csak az étkezési szokása nem tökéletes. Nem tudjuk, hogy szükséges lehet-e egy esetleges tápszeres hozzátáplálás, vagy lefejt tejet adjunk esetleg neki üvegből és így csökkentsük a szopási időt?
Tehetetlenségünk miatt tegnap már a szokásos szopás előtti Infacol után, a szopás vége felé Mecsek Baby teát is adtunk neki (10 ml/alkalom). Nem tudjuk, mi tévők legyünk?
Kérjük, segítsen!

csecsemő fejlődése | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(decemberi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
Kicsit én is aggódom, a súlyának már nem szabadna tovább csökkennie, mindenképpen sürgős pótlásra van szüksége. Ha esik a súlya, akkor biztosan nem elég az általa elfogyasztott anyatej. Mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot védőnőjükkel, háziorvosukkal.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek Az egészséges csecsemő fejlődése - Babanapló rovatban olvashatók.

2010-01-08 16:03:12
| csecsemő fejlődése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop