Születés körüli komplikációk - Kisfiam egészsége

Kérdés:  Kisfiam 2011. május 23-án született, 4350 grammal, 54 centivel. Vakummal született, mert beszorult, és 30 percen keresztül a szülőcsatornában volt, ezután még 10 percen keresztül újraélesztették pumpával. Nyakán volt a köldökzsinór, bal keze elöl volt, és a jobb keze meghúzódott. Reggel rakták rám az Oxitocin infúziót és 10:45-kor lett meg, este 8 óra körül sírt fel először. Kezét-lábát nem mozgatta. Azt írták, hogy adaptációs zavar miatt a NIC-be került. Ott 1 hetet töltött, amikor átszállították a koraszülött osztályra. Kapott valami olyan gyógyszert, amitől sokat aludt, mert nyugtató volt benne.
A NIC-be azt mondták, hogy oxigén-hiány nincs. A koraszülött osztályon azt mondták, hogy súlyos oxigén-hiányt szenvedett.
Június 7-én elhagytuk a gyógyszert, azóta olyan aktív lett, hogy mozog keze-lába, érdekli minden, egyre ügyesebb. Szerencsére nagyon jól eszik már születése óta, azzal nincs probléma. A NIC-ben azt mondták, hogy csak a keze miatt kell ott lennie. A koraszülött osztályon bent vagyok nála nagyon sokat, és nem látom, hogy bármi baja lenne a kezének.
Nem akarják hazaengedni, mert gyógytornája van minden nap. Dévény tornát alkalmaznak nála, és arra fognak mindent, hogy az oxigén-hiány miatt nem akarja mozgatni a kezét, és hogy lógatja. Miközben nem is így van, mert amott a NIC-be mondták, hogy megvan húzódva és, hogy teljesen helyre fog jönni.
Én úgy gondolom, hogy félnek, és azért tartják bent, mert nem akarnak hibázni. Már arra is gondoltam, hogy titkolnak valamit.
Ön szerint, egészséges lesz, vagy a későbbiekben adódhatnak problémák? Tud ajánlani valamit?
Előre is köszönöm!

oxigénhiány, szülés, agykárosodás | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2011 ;16(júniusi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
Én azt tanácsolnám, hogy kérdezzen bátran a baba orvosaitól, ne hagyja magát lerázni, joga van az állapotára vonatkozó minden információkhoz.
Én innen csak bíztatni tudom, legyen vele minél többet, beszéljen sokat hozzá, szeresse.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Szülési szövődmények rovatban olvashatók.

2011-06-26 18:52:43
| oxigénhiány, szülés, agykárosodás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop