Vérvizelés, fehérje

Kérdés:  Kisfiam 7,5 éves. 1 hónapja gyakori vizelésre és éjszakai vizelésre figyeltem fel. Ekkor vizelete macroscoposan haematuriás volt és 1+ fehérje. Antibiotikumot szedett, de a helyzet csak kevéssel javult. Továbbra is 20-25 vvt és op. fehérje. Hasi UH készült, lényeges eltérés nélkül, pár kialakulóban levő kő, és látható lágyéki nycs-ot írt le. Laborban magas ASO szint és vizeletben mikroalbuminuria. Nefrológus is látta. Jelenleg kezelést nem rendeltek. Kéthetente vizelet kontrollt rendeltek. Vvt. és fehérje ürítése hullámzó. Egyszer fehérje neg. és 4-5 vvt/látótér, majd következő héten 1+ fehérje és 1239! vvt látóterenként.
Mi lehet az oka ennek a váltakozásnak? Semmi más tünete nincs. Fájdalmat nem panaszol, láztalan volt végig, nem bágyadt. Időnként üledékben van Ca-oxalát, majd a következőben nincs.

vesekő, vesekÅ‘ | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(augusztusi)   InforMed | Vígh, E.
Válasz:  Kedves Anyuka!
Azt a pár kialakulóban lévő követ én igenis lényeges eltérésnek tartom, tekintettel arra, hogy a vesekövesség és az azt kísérő esetleges fertőzés az összes vizeleteltérését magyarázhatja.
Üdvözlettel,

Kapcsolódó cikkek a Vesekövesség, zsákvese rovatban olvashatók.

2010-08-15 11:41:23
| vesekő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop