Viszket a fütyije

Kérdés:  2 éves kisfiamnak 1 hónapja viszket a fütyije. Voltunk vele orvosnál, mert minden este lefekvéskor mondta, hogy viszket és alig tudott tőle elaludni.
A doktornő semmi elváltozást nem látott rajta, de azért egy vizelettenyésztést csináltatott. Az eredményben Pseudomonas aeruginosa baktérium volt, 10^3/ml csíraszámmal. Mivel ezt még nem kezelik, nem kaptunk rá semmi, hanem csináltatott ismétlő labort (13-án), de abban is ugyanezzel az értékkel jelen volt a baktérium.
A fütyijének a vége ekkor piros volt, erre Canesten krémet ajánlott. Kenegettük és el is múlt a pirosság, sőt 3-4 napig nem is mondta, hogy viszket. De utána és azóta is panaszkodik rá.
Ma viszont fürdés után, mikor öltöztünk észrevettem, hogy mintha váladékos lenne a fütyije. Nem sárga, hanem áttetsző, mintha vizes lenne, de hiába töröltem meg.
Nem tudom, hogy van-e ehhez az egészhez köze annak, hogy kisfiam részben szobatiszta (alváshoz még használunk pelenkát) 3 hónapja. A bilit minden alkalom után kimosom, a higiénia miatt. Kezet mosunk stb. Ezt mindig betartottuk. Vagy a baktériumnak lehet köze hozzá? Szeretnék ebben tanácsot kérni Öntől.
Válaszát előre is köszönöm!

| gyulladás, bakteriális fertőzés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2013 ;18(decemberi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Elég egyértelmű a helyzet. A kórokozó kitenyészett, gyulladásra utaló jelek vannak, vagyis helyi antibakteriális kezelésre van szükség, számtalan szer áll rendelkezésre. A Canesten meg ugye gombás fertőzésre való.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Más, baktérium okozta fertőzések: (orbánc, cellulitis) rovatban olvashatók.

2013-12-18 03:41:19
| gyulladás, bakteriális fertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop