Zöld széklet

Kérdés: Már 4 gyermeket felneveltem, most az unokámról van szó, 10 éves, de én még ilyen székletet nem láttam. Teljesen zöld mogyorós, nem evett semmi zöld táplálékot. Kiskorától rossz evő, hiányos a táplálkozása, szinte főtt ételt nem is akar enni, folyadékot iszik, nálam tölti a szünidőt, és mint aggódó mama, meg vagyok ijedve.
Mitől lehet? Vigyem orvoshoz? Nem fáj semmilye, sem a hasa. Természetesen nem esik nehezemre orvoshoz vinni, de ha nem beteg, mitől lehet ez?
Köszönöm!

széklet, gyermek táplálás | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(júliusi)   InforMed | Vígh, E.
Kedves Nagymama!
Ha a széklet zöldes színén kívül nincs más tünete, semmi ok az ijedtségre. A táplálékbevitelnek a hozzátartozók által vélelmezett elégtelenségére korábban már többször is kitértem. Az elvárások általában túlzóak, nem egyeznek a gyerekek valódi igényeivel. Megtömni nem lehet őket, az erőltetés csak még jobban elveszi az étvágyukat. Hagyni kell őket nem enni, ha nem akarnak és azt és annyit enni, amit szeretnének. Szigorú kivételt képeznek viszont az édességek, szilárd és folyékony formában egyaránt. Korrigálhatatlan elhízás kezdete lehet az édességadás, azzal a jelszóval, hogy azt legalább megeszi.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Gyermekbetegségek rovatban olvashatók.

2009-07-25 11:55:10
| széklet, gyermek táplálás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop