Zsírégetés

Kérdés: Gondolom, kapnak elég levelet testépítőktől. Nos, én ugyan nem vagyok "testépítő", de a heti 10 edzésemből 4 súlyzós. Alap sportom a hegymászás. Van rajtam némi makacs zsírréteg, amit nem szívesen cipelek magasra, inkább vinnék 1 kg zsír helyett 1 liter vizet.
Nos, a zsírégetők között tájékozódva ezt ajánlották a legtöbben:
https://www.fitnessexpress.hu/scitec_reform.php
Nem kérem, hogy konkrétan erről a termékről mondjon véleményt, de mégis, orvosként mi a véleménye, veszélyes vagy sem?
Engem a pajzsmirigy stimulálása zavar, lehet ebből gond?
"A koffein, a cayenne bors kivonat és a tirozin energiát felemésztő hőtermelést idéznek elő (termogenezis), és felszabadítják a lerakódott zsírsavakat. Az L-karnitin ezen zsírsavak elszállításáért felelős az elégésük helyére, a sejtek mitokondriumába. A liponsav a legjobb inzulin utánzó és támogató hatóanyag, melynek segítségével a vércukorszint optimalizálható a zsírégetéshez. A yohimbine az igazi makacs jellegű, problémás területeken (comb, fenék) elhelyezkedő zsírraktárak ellenszere és ez fokozottan igaz a nők esetében. A guggulszteronok optimalizálják a pajzsmirigy működését (mely az alapanyagcsere elsődleges regulátora) és a foszfátokkal karöltve fenntartják az anyagcsere sebességét. A HCA csökkenti az éhségérzetet, és a felesleges szénhidrát-kalóriák zsírként való lerakódását gátolja."
A napi energia bevitelem 1500 kcal alatt van, fehérjetúlsúllyal.
Várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Gusztos Éva 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed | Gusztos, É.
Tekintettel arra, hogy nem vagyok orvos, nem tudok érdemben válaszolni kérdésére. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a napi energia bevitele - ekkora terhelés mellett - alacsonynak tűnik.
2008-09-09 23:40:15
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop