Technológia átka

Szemfáradtságot, hát-, nyak- és fejfájást, fokozott idegrendszeri terhelést, látásromlást okozhat a digitális eszközök, köztük az okostelefonok, tabletek, laptopok túlzott használata.

szemfáradtság, hátfájás, nyakfájás, fejfájás, látásromlás, okostelefon, tablet, laptop | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

A felnőttek több mint 90 százaléka legalább 2, míg a 18-29 évesek fele legkevesebb 9 órát tölt digitális eszközök használatával. Az archoz közel tartott eszközök és a környezet közötti állandó fókuszváltás a szem számára megerőltető, az alkalmazkodóképessége gyengül. A terhelés következtében sokaknál jelentkezik a szemfáradtság (asztenópia), a túlerőltetés vagy számítógép látás szindróma.

A terhelésben a legérintettebb az Y generáció, a 17-36 évesek. Egy angol felmérés szerint már minden kilencedik fiatal szenved az eszközök figyeléséből fakadó szemfáradtságtól.

Sokan nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszéllyel, és gyakran a munkára, vagy a légkondicionálóra fogják a gondjukat, pedig a szemük és az idegrendszerük azért fárad, mert folyamatosan közelre fókuszálnak.

| szemfáradtság, hátfájás, nyakfájás, fejfájás, látásromlás, okostelefon, tablet, laptop
2016-11-21 12:01:31
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop