Hirdetés

A meccsek alatt szinte kiürülnek a sürgősségi osztályok

Mikor fordulhat elő, hogy egy férfinak egyáltalán nem sürgős a sürgősségi osztály felkeresése? Úgy tűnik akkor, amikor valamilyen izgalmas mérkőzést közvetít a TV.

baleset, sürgősség, futball |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: AP News

Kutatók a sürgősségi osztályok forgalmát tekintette át, és arra a következtetésre jutott, hogy a mérkőzések alatti esetszám csökkentését a meccs után a jelentkezők hirtelen megszaporodása követi.

A kérdés ilyenkor a legtöbb férfi számára az, ha valami baleset vagy más probléma adódik, elmenjen-e a kórházba. És ha úgy dönt, el kell mennie, vajon várhat-e ezzel a meccs végéig?

A vizsgálat során a felvételre jelentkezők számának mintegy 30 százalékos csökkenését figyelték meg a baseball-, kosárlabda- és futball-mérkőzések idején.

A kutatók a következő vizsgálatot a mérkőzések után sürgősségi osztályokon jelentkezők betegségeinek típusával fogják elvégezni. Felmérésekből kiderült, hogy a szívinfarktus vagy stroke esetén a legtöbb megkérdezett tudta, azonnal orvoshoz kell fordulnia. A meccsnézés közbeni alkoholfogyasztás ugyanakkor sokaknál megváltoztathatja a logikus gondolkodást, írják a kutatók.

baleset, sürgősség, futball

2022-12-07 13:52:40

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop