ÚJ

Tojástól gyógyulhatnak a porcsérültek - A két lábra állás "átka"

Az ember tulajdonképpen még mára sem heverte ki a két lábra állás fáradalmait. Számos egészségügyi problémánk vezethető vissza erre a kezet felszabadító, de más testrészeket az addiginál erősebben megterhelő változásra. A két lábra állás az alapvető oka számos ér- és ízületi betegségnek. Avagy láttak-e már súlyosan visszértágulatos vagy reumás kutyát?


Őssejtekkel pótolható az ízületi porc?

A cardiffi egyetem kutatói szerint őssejtekkel pótolható az elpusztult ízületi porc, azonosítottak ugyanis egy olyan őssejt-típust, amely porcsejtté képes átalakulni. Elméletben legalábbis lehetségessé vált, hogy kellő mennyiségben hozzanak létre percsejteket (chondrocitákat), így az ízületi kopásban szenvedő betegek gyógyíthatók lennének őssejt-beültetéssel.


Nem segít a glukózamin?

Egy holland vizsgálat szerint az osteoarthritis (ízületi kopás) igen népszerű gyógyszerével, a glukózaminnal nem értek el jobb eredményeket csípőízületi panaszok esetén, mint a placebóval.


Keményen lobbiznak az USA-ban az ízületi protéziseket gyártó cégek

Nagy pénzek vándorolnak az amerikai orvosok zsebébe a ízületi protéziseket gyártó cégektől, akik az idén több mint 200 millió dollárt fizettek ki orvosoknak és kórházaknak, állapította meg egy szövetségi ügyészi vizsgálat.


Az artrózis genetikai okai

Brit kutatók 14 ezer önkéntes DNS-ének elemzésével először vizsgálják az osteoarthritis (artrózis, ízületi „kopás”) genetikai okait, összetevőit.


Botox a térdízületi artrózis kezelésére

Egy vizsgálat eredményei szerint a botox injekció nemcsak a ráncok eltüntetésére alkalmas, hanem a térd oszteoartritisze (ízületi gyulladás és kopás) okozta fájdalom is eredményesen csökkenthető vele, és megelőzhető a térd-protézis beültetése.


Nem hoznak jelentős javulást az ízületi elfajulás elleni táplálék-kiegészítők

Az artrózis, ez a degeneratív és fájdalommal járó ízületi elfajulás több mint 20 millió amerikait érint, és ez a szám a nagy generáció öregedésével meg fog duplázódni. Kutatók szerint a mostanában igen népszerű glukózamin- és chondroitin-szulfáttól nem várható számottevő javulás.


Azonosították a porc elpusztulásáért felelős enzimet

Egy melbourne-i kutatócsoport felfedezte a porcot elpusztító enzimet, és ez reményt nyújthat az artritiszben szenvedőknek. Ez az első olyan kutatási jelentés, amely egyetlen enzimet tesz felelőssé a degeneratív artritisz kialakulásáért.


Egyre többen szenvednek arthritisben

ATLANTA, USA - Felejtse el a technológiát a tőzsdén, az igazán bombabiztos beruházás az ibuprofen. Jelenleg több mint 43 millió amerikai szenved arthritisben, jelenti a Centers for Disease Control and Prevention, és közel 8 millió - a lakosság majdnem 3 százaléka - akkora fájdalmakkal küszködik, hogy nem képes tovább folytatni addigi tevékenységét.


Ízületi kopás: biztos, hogy a korral jár?

Az utóbbi években a csontritkulás állt a figyelem előterében, és háttérbe szorult egy olyan kórkép, mint az ízületi kopás. Az arthrosis, mely az 50 év feletti lakosság több mint 90 százalékánál okoz panaszt, tünetet. Fontos ennek a kórképnek az ismerete, egyrészt azért, mert hazánkban több százezren szenvednek ebben a betegségben - rokkantságot okozó kórkép -, másrészt az utóbbi években már nemcsak tüneti, hanem oki terápiás lehetőség is rendelkezésre áll.


| 2 |

Web Design & Development Prowebshop