ÚJ

Szupererős mesterséges izmot hoztak létre nemzetközi együttműködésben

Szupererős mesterséges izmot hozott létre szén nanocsövekből álló, paraffinviasszal feltöltött szálakból egy amerikai, kanadai, brazil, ausztrál, kínai és dél-koreai szakemberekből álló nemzetközi kutatócsoport.


Sikerrel zárták egy csonthelyettesítő anyag tesztelését Krakkóban

Sikerrel zárták egy csonthelyettesítő anyag tesztelését egy krakkói egyetem anyagmérnökei; a szivacsszerű készítmény a nehezen visszaépülő, sérült vagy hiányos csontszövet rekonstrukcióját serkenti, majd beépül a szervezetbe, csökkentve a szükséges beavatkozások számát.


Egértanulmányból derült ki, hogyan üzen a testnek a mozgás

Egerek izomsejtjeiben azonosítottak egy fehérjét, amely hírvivőként hozzájárul a testmozgás előnyös hatásaihoz - idézte amerikai kutatók eredményét a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).


Ultrahang segítheti a csontok gyorsabb gyógyulását

Törött sípcsontú embereken próbáltak ki ultrahanggal működő készüléket német kutatók, akik szerint az eljárás felgyorsította és eredményesebbé tette a csontok gyógyulását.


Gyorsabb csontgyógyulás

A Stanford-egyetem kutatói laboratóriumi egereknél egyharmadával felgyorsították a csont gyógyulási folyamatát azáltal, hogy beleavatkoztak a sejtek jelrendszerébe. A kísérletnek az orvoslás számos területén lehet jelentősége, a felületes sebeken kívül például a szívinfarktusban bekövetkezett szövetelhalás gyógyulásánál.


| 2

Web Design & Development Prowebshop