Legutóbbi cikkek

A gyermekek valóban éjszaka nőnek?

Valószínűleg igaz az a népi megfigyelés, hogy a gyerekek álmukban nőnek.

A gyermekek valóban éjszaka nőnek?

2022. 06. 27

Valószínűleg igaz az a népi megfigyelés, hogy a gyerekek álmukban nőnek.

Az izmok működése és a tejsav közti összefüggés. Megdőlt egy régi elmélet

2022. 06. 27

A tudósok még mindig nem biztosak, de egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy megértsék az izomláz okait.

Burzitisz

2017. 09. 20

A burzitisz az ízületi tömlő fájdalmas gyulladása. A tömlők ízületi folyadékot tartalmazó lapos zacskók, melyek csökkentik az elmozduló részek közötti súrlódást, és így megkönnyítik bizonyos ízületek és izmok mozgatását.

Nehéz csontok?

2017. 05. 24

A túlsúlyos fiatalok közül sokan azzal mentik fel magukat a fogyókúra kínkeserve alól, hogy nem is annyira kövérek, hanem inkább „nehéz a csontozatuk”. Tény, hogy az emberek között is léteznek eltérések a csontváz tekintetében, az összsúlyban azonban ennek nincs különösebb jelentősége!

Gipsz helyett 3D-s technológiával rögzíthetik a töréseket egy magyar találmánnyal

2016. 08. 11

Vastag gipsz helyett 3D-s technológiával rögzíthetik a töréseket egy magyar informatikus ötletének köszönhetően, aki finanszírozót keres a megvalósításhoz - írta csütörtökön a Népszabadság.

A titokzatos izomgörcs

2016. 02. 09

Sokan, különösen sportolók tapasztalták már, hogy látszólag minden ok nélkül görcs áll a lábukba. Ilyenkor az izmot mintha áramütés érte volna, és a fájdalom sokáig megmarad. Az izomgörcs pontos okát azonban máig sem tudják a szakemberek, csak találgatások vannak.

Az emberi kéz már rég kialakult

2015. 08. 22

Kétmillió év óta az emberi kéz már egyáltalán nem fejlődött - vélik egy nemzetközi kutatócsoport tagjai a tanzániai Olduvai-szurdokban feltárt 1,84 millió éves ujjcsont maradvány vizsgálata alapján, a fosszília szerintük a legkorábbi "modern emberszerű kéz" részét képezheti.

Kiderítették az izomerő valódi eredetét

2013. 07. 10

Kiderítették a hatalmas izmok mögött rejlő erő valódi eredetét és működését amerikai tudósok. A felfedezés nemcsak a testépítőknek, hanem a kardiológusoknak is hasznára lehet.

Az izomépülést támogató, korábban ismeretlen fehérjét izoláltak

2012. 12. 10

Egy korábban ismeretlen, az izmok edzés utáni épülését és erősödését támogató fehérjét izoláltak az amerikai Dana-Farber Rákintézet munkatársai, akik eredményükről a Cell című tudományos folyóiratban számoltak be.

A gyenge izomerejű kamaszok rövidebb életre számíthatnak egy svéd tanulmány szerint

2012. 11. 21

Több mint egymillió tizenéves besorozott fiút követtek nyomon 24 éven át svéd kutatók, akik úgy találták, hogy a gyenge kar- és lábizomzatú, gyenge szorítású tizenévesek között gyakoribb volt a későbbiekben a korai halálozás.

1 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop