A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud elsősegélyt nyújtani

A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen elsősegélyt nyújtani, pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet - hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt az elsősegélynyújtás világnapján.

elsősegélynyújtás, baleset, rosszullét | MTI Hírek 2011 ;8
Szeptember 10-én, az esősegélynyújtás világnapján az elsősegélynyújtásra kiképzett önkéntesek és laikusok által megmentett emberi életeket ünnepeljük - áll a Magyar Vöröskereszt szombati közleményében.

A Nemzetközi Vöröskereszt kimutatása szerint Nyugat-Európában a népesség döntő többsége kap elsősegély-képzést. Norvégiában a lakosság 95 százaléka, Ausztriában és Németországban 80 százaléka, míg Izlandon 75 százaléka kap használható és eredményes ismereteket ezen a területen. Számos országban azonban az arány drámaian alacsony, mindössze 5-10 százalék közötti, Magyarország helyzete pedig még ehhez képest is elszomorító - mutat rá a szervezet.

Az elsősegélynyújtás nem helyettesíti a sürgősségi ellátást, ugyanakkor a hatékony és gyors beavatkozás első, létfontosságú lépése, amely hozzájárul a sérülés súlyosságának csökkentéséhez és a javítja a túlélés esélyeit - hangsúlyozzák a közleményben.
| elsősegélynyújtás, baleset, rosszullét
2011-09-12 01:48:44
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop