ÚJ

Egy megfontolásra érdemes ötlet: megkülönböztetett telefonszámok a mobilon

Az Egyesült Államok sürgősségi osztályain fekvők körében kísérleteznek először annak a bevezetésével, hogy a mobiltelefon memóriájába azok neve mellé, akiket baleset esetén értesíteni kell, egy jelzést tegyenek.


A kormányszóvivő közleménye szerint a tettek a kormányt igazolják, tények a magyarországi légimentés helyzetéről.

2005. november 15. - Gógl Árpád szavaival megalapozatlanul támad szakszerű javaslatokat, a légi mentés korszerűsítésére tett, hamarosan beérő kormányzati lépéseket. A vádaskodással szemben nézzük a tényeket.


Konfliktuskezelés mint tantárgy az orvosképzésben

A háborús övezetekben vagy katasztrófa sújtotta területeken dolgozó orvosoknak és ápolóknak speciális képzésre van szükségük, hogy meg tudjanak felelni a nem mindennapi kihívásoknak. A veszélyes körülmények és szélsőséges éghajlati viszonyok között különleges tudásra és készségekre van szükség.


Segíts magadon!
Elsősegély sportsérülések esetén

Könnyű kis bokaficam, térdhorzsolás, csukló- és vállrándulás - gyakori problémák a sportolók körében. Mit tehet, hogy minél kisebb legyen a baj és gyorsabb a gyógyulás? Olvassa el tanácsainkat...


Elsősegélynyújtás fulladás esetén

A kisgyermekek ellenállhatatlan kényszert éreznek hogy mindent a szájukba vegyenek. Nemcsak gombokat, gyöngyöket, illetve más apró játékokat nyelhetnek félre, de gyakori eset az is, hogy kekszdarabka, mogyoró, gyümölcsmag, szőlőmag vagy cukorka megy "cigányútra". A következő cikkből megtudhatjuk, miként nyújthatunk gyors segítséget az orvos megérkezéséig.


| 2

Web Design & Development Prowebshop