Hirdetés

Külföldi utazás

A külföldre utazók millióiból hozzávetőlegesen minden harmincadik ember szorul betegség vagy sérülés következtében orvosi ellátásra.

utazás, travel medicine |

InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K

Gyomor-bélrendszeri fertőzéseket okozhat a fertőzött víz - ideértve a jeget is - és a különféle italok, valamint a nyers vagy nem megfelelően elkészített ételek fogyasztása. Az alkalmi szexuális kapcsolatok a világszerte elterjedt AIDS-fertőzés, illetve az egyéb nemi úton terjedő betegségek veszélyét rejtik magukban. A külföldi utazás során a közlekedési balesetek - különösen éjszaka - és a vízbefulladás a leggyakoribb halálok. A kockázati tényezők országonként és területenként mások és mások. ((Magyarországon az ezzel kapcsolatos információk beszerezhetők: "Johan Béla" Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Oltóhely, tel.: 215-07-56; Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, Trópusi szakambulancia, tel.: 340-91-49.))

Vannak olyan egészségbiztosítások amelyek külföldön nem érvényesek, és gyakori, hogy még megfelelő biztosítás megléte esetén is nagy összegű letétet kérnek a kórházak. Az utazási irodáknál és néhány hitelkártya-társaságnál többfajta balesetbiztosítás is köthető, némelyik szükség esetén a sürgős hazaszállítást is vállalja. Külföldön a megfelelő orvosi ellátást biztosító orvosok címei több szervezettől beszerezhetők, a konzulátusok is segítséget nyújtanak a sürgősségi orvosi ellátás biztosításában.

utazás, travel medicine

2009-02-17 15:51:39

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop