A focista nők ritkábban szimulálnak

Most zárult a női futball világbajnokság, amelynek során a szurkolók is láthatták, amit amerikai kutatók egy vizsgálat során megállapítottak: a női futballisták ritkábban szimulálnak a pályán. A kutatás eredményei a Research in Sports Medicine-ben jelentek meg.

foci, sérülés, szimulálás | InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.
A női futballban megszokott dolog a sérülés, és nemzetközi szinten emelkedőben van a számuk - mondja dr. Daryl Rosenbaum, a Wake Forest baptista egészségügyi központ professzora. - Vizsgálatunk célja az volt, hogy megállapítsuk a sérülések gyakoriságát a nemzetközi női futballban, és hogy felbecsüljük, vajon az esetek hány százaléka valódi sérülés. A vizsgálatból világossá vált, hogy a nők ritkábban tettetnek sérülést, mint a férfiak.

2008-ban a FIFA által kibocsátott útmutatás többek közt a következőket tartalmazza: „felhívjuk a labdarúgók nagy családját, közösen ítélje el a szimulálást, és tegyenek meg mindent azért, hogy a műeséseket kiiktassák a játékból”. Valós gond a férfiak játékában a sérülések szimulálása, ezért a kutatók azt várják, hogy a vizsgálat során kiderüljön, hogy a szimulálás a futball sajátossága vagy pedig egy bizonyos játékos típusra jellemző-e.

A kutatásban 47 női mérkőzést elemeztek. 270 sérülés történt, mérkőzésenként 5,74, a tényleges sérülés ebből 0,78 volt.

Health.com
| foci, sérülés, szimulálás
2011-07-18 13:56:07
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop