Az a női táska

A női táskák mérete egyre hatalmasabbra nő, egyre több dolgot lehet cipelni bennük, így egyre több nőnek fáj a válla, merev a nyaka, és az ortopéd orvosok, gyógymasszőrök, kiropraktorok rendeléseit is több táska-mániás nő keresi fel.

naki fájdalom, gerinc, túlterhelés | InforMed Hírek16   InforMed | Glanz, J.

Az utóbbi időben egyre gyakoribb panasz a panaszokat, amelyeket eddig a túlsúlyos iskolatáskát - többnyire az egyik vállon - cipelő iskolás gyerekeknél szoktunk tapasztalni. Fáj a nyakuk, de már nem csak akkor, ha éppen vállukon lóg a táska, hanem állandóan. A rossz terhelés miatt sok nőnek gyakori erős fejfájása van.

A terhelés, illetve a teher kiegyensúlyozása miatt, a táska lecsúszásának megakadályozására az igénybe vett vállat magasabbra emeli, sőt közben még telefonál is, ezért még magasabbra húzza fel a vállát, ami görcsösen megfeszíti az izomzatot, elferdíti a gerincét.

Megoldásként a heti masszázst, gyógyfürdőt szokták ajánlani. Ennél talán célszerűbb, ha hetente legalább egyszer kirámolják a táskájukat, ellenőrzik, valóban mindenre szükségük van-e, majd a megmaradt dolgokat - a súlyt - osszák el a táska mélyén, a zsebekben. Sokan

A nehéz táska cipelésének következményei éppen olyanok, mint a túlzott megerőltető tornagyakorlatok hatása. A károsodás visszafordítható, a fájdalom idővel elmúlik, maradandó hátfájást a 25 kilónál nagyobb súlyok folyamatos cipelése okozna.

A legfontosabb, hogy a táska tömege legyen minél közelebb a test középpontjához, a szíj pedig a nyak közelében.

| naki fájdalom, gerinc, túlterhelés
2019-02-17 17:59:21
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop