Legutóbbi cikkek

Mit tehetünk a nyakfájás ellen?

2021. 08. 18

Nyakfájást sok minden okozhat, a rossz tartás, az ismétlődő mozdulatok munka közben, a nehéz válltáska, a hosszú idő a volán mögött, vagy a nyaki gerinc ún. „ostorcsapás”-sérülése.

Az a női táska

2019. 02. 17

A női táskák mérete egyre hatalmasabbra nő, egyre több dolgot lehet cipelni bennük, így egyre több nőnek fáj a válla, merev a nyaka, és az ortopéd orvosok, gyógymasszőrök, kiropraktorok rendeléseit is több táska-mániás nő keresi fel.

A nyaki gerinc sérülései

2017. 10. 01

A nyaki gerinc sérülése nagyon gyakori, és a közlekedési balesetek gyakoriságának emelkedésével együtt számuk növekszik. A betegek gyakran fiatalkorban szenvednek el olyan sérüléseket, melyek életre szólóan kihatnak.

A mobiltelefon átka

2009. 11. 19

Sok fiatal előnyben részesíti az SMS üzenetekkel való kommunikálást a beszélgetéssel szemben, pedig a legújabb vizsgálatok szerint úgy tűnik, hogy a billentyűk kitartó nyomkodása nyak- és válltájéki fájdalmat is okozhat. Amerikai közegészségügyi szakemberek kimutatták ugyanis, hogy minél több időt töltenek a fiatalok SMS-ek írásával, annál gyakrabban panaszkodnak nyaki és háti fájdalomra.

Remény a gerincvelősérülteknek

2008. 02. 17

Brit tudósok úgy vélik, igen fontos lépést tettek a gerincvelősérülések kezelésében, a cambridge-i egyetem kutatói által kikísérletezett kezelési mód ugyanis lehetővé teszi a gerincvelő sérült idegrostjainak regenerálódását.

Gerincvelő vérellátási zavara

2002. 06. 04

Mint minden élő szövet, a gerincvelő is folyamatosan oxigenizált vért igényel. A gerincvelő nem megfelelő vérellátása ritka, mert vérerekben nagyon gazdag. Az artériákat és a vénákat azonban tumor, porckorongsérv vagy egyéb kevésbé gyakori elváltozás nyomhatja. Ritka esetben arterioszklerózis vagy vérrög gátolhatja a vérellátást. A vérellátás megszakadása szempontjából a felső mellkasi terület a legsérülékenyebb.

Gerincvelő összenyomatás

2002. 06. 04

Normális esetben a csontos gerinc védi a gerincvelőt, de bizonyos betegségekben nyomás alá kerülhet, ami gátolja a megfelelő működést.

Egy megbénult tizenéves állapotának javulása radikális kísérleti műtét után

2001. 01. 22

URAY, USA - Melissa Holley nagy ajándékot kapott karácsonyra - meg tudta mozdítani a két nagylábujját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop