Legutóbbi cikkek

Törésgyógyítás ultrahanggal: Az ultrahangos terápia szerepe és előnyei

2023. 06. 15

Az ultrahang terápia a töréskezelés egyik formája. A kezelés pulzáló, alacsony intenzitású ultrahangot használ, amely rezgéseket generál.

3D nyomtatás a baleseti sebészetben

2023. 06. 11

A 3D nyomtatás alkalmazása a baleseti sebészetben számos előnyt nyújthat. Például lehetővé teszi a műtétek előzetes tervezését és gyakorlását, a betegek egyedi igényeinek és méreteinek jobb figyelembevételét, valamint a gyorsabb és hatékonyabb prototípusok és eszközök létrehozását. Az alábbiakban néhány példa.

A töréskezelés újabb módszerei

2023. 04. 13

Az utóbbi években számos újabb töréskezelési módszer jelent meg. Néhány újabb töréskezelési módszer közül a következőket említhetjük:

Fejlődés az ortopéd-traumatológiában

2023. 03. 28

Az ortopédia és a traumatológia folyamatosan fejlődik az elmúlt években, és számos új technológia és kezelési módszer vált elérhetővé.

Hogyan jegeljünk egy sérülést?

2019. 10. 15

A baleseti ellátás fontos része a sérült testrész jegelése. Az alábbiakban ismertetünk néhány tanácsot a helyes eljáráshoz.

A "gipszes hetek" alatt

2017. 06. 19

Komolyabb zúzódás, rándulás, szalag-, ín- és idegsérülések, kiterjedt lágyrész sebek, gyulladásos szövődmények esetén a kezelés fontos eleme a nyugalomba helyezés, azaz a gipsz. Konzervatív kezelés esetén önmagában, műtéti ellátáskor annak kiegészítéseként alkalmazzuk.

Sikerrel zárták egy csonthelyettesítő anyag tesztelését Krakkóban

2012. 02. 22

Sikerrel zárták egy csonthelyettesítő anyag tesztelését egy krakkói egyetem anyagmérnökei; a szivacsszerű készítmény a nehezen visszaépülő, sérült vagy hiányos csontszövet rekonstrukcióját serkenti, majd beépül a szervezetbe, csökkentve a szükséges beavatkozások számát.

Új anyag a csontpótlásban - Aerogél

2011. 07. 11

Ortopéd sebészek gyakran szembesülnek olyan problémával, hogy egy csont szilánkosra törik, és egy-két apró csontdarabka nem illeszthető a helyére. Magyarán: folytonossági hiány keletkezik a csontban. Ha ez így maradna, veszélyeztetné a gyógyulást, és csökkentené a csont teherbíró képességét. Az is gyakori, hogy valamilyen okból el kell távolítani egy csontdarabot, és ezért keletkezik a hiány, amelyet mindenképpen pótolni kell. E célra több anyagot is létrehoztak, amelyek közös jellemzője, hogy roppant drágák, áruk szinte az aranyéval vetekszik. A Debreceni Egyetem kémikusai nemrégiben egy olyat dolgoztak ki, amely olcsóbb a társainál.

Nem erősíti a férfiak csontozatát a plusz kalcium- és D-vitaminbevitel

2011. 01. 31

Nem előzi meg a csontritkulást a több kalcium- és D-vitaminbevitel idősebb férfiaknál, a testedzés azonban növeli a csontsűrűséget - állapították meg ausztrál kutatók.

Felgyorsítja a csontnövekedést egy természetes anyag

2010. 04. 30

Az emberi testben természetes módon termelődő fehérje képes felgyorsítani a csontnövekedést, így új utat kínál a törések gyorsabb gyógyulására - közölték szerdán amerikai kutatók.

1 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop