Csípőficam - 4 hónapos kislány

A kislányom 4 hónapos, azt mondta a gyerekorvos, hogy nincsen semmi gond a csípőjével, de két hete azt mondta, hogy görbének látja az egyik lábát és elküldött ortopédiára. Az ortopédus azt mondta, hogy nem szimmetrikusak a hurkák a lábán, lehet, hogy amiatt, hogy kövér, de lehet, hogy nem fejlődött ki az egyik csípője rendesen.
Azt mondta, hogyha az utóbbi van, akkor a terpeszpelenka már nem segít, csak a kengyel. Kérem, segítsen, ki lehet kerülni a kengyel hordását? Nagyon sok rosszat hallottam róla. Lehet ennek következménye?
Kérem, válaszoljon!

csípőficam, veleszületett, fejlődési rendellenesség, csípÅ‘ficam, veleszületett | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2009 ;14(januári)   InforMed | Farkas, J.
De miért akarja "kikerülni" a kengyel hordását? Gondolom, nem akar rosszat a kislányának?! A Pavlik kengyel biztonságos, és hatásos módszere a csípő dysplasia, de akár a csípőficam kezelésének. Így néhány hét alatt normalizálódik az állapot, és még mielőtt a kicsi felállna, már teljesen normálisan fejlődő csípővel indulhat neki az életnek.
Ezt a lehetőséget még abban az esetben sem szabad megvonni tőle, ha esetleg egy-két éjjel nehezebben alszik el. De általában a csecsemőket kevésbé szokta zavarni a Pavlik kengyel, mint a szülők lelkét.

Kapcsolódó cikkek a Csont (szájpadhasadék, végtagok, gerinc) rovatban olvashatók.

| csípőficam, veleszületett, fejlődési rendellenesség
2009-01-20 19:54:35
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop