Térdfájás és fogamzásgátló

térd, fájdalom, gyógyszer | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves doktornő!

19 éves lány vagyok 170cm 55 kg. kb. 15 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. Először Novynettet szedtem kb. 9 hónapig majd önkényesen váltottam Mercilonra. Ennek szedésekor észrevettem, hogy többet fáj a térdem, mint korábban. Egy hónapja úgy döntöttem egy barátnőm tanácsára áttérek a Meliánéra. És kb. 3 hete folyamatosan fájnak a térdeim. Komolyabb betegségem mostanában nem volt. Nyár elején voltak komoly és huzamos ideig tartó fájdalmas panaszaim aranyérrel. Ezen kívülelég sokszor volt már hüvelygombásodásom. Illetve van még egy problémám, a mostanság sűrűbben előforduló, rendes ciklus idejének megfelelő hosszúságú idő előtti vérzés jelentkezése. Bár ezt atablettacseréknek tulajdonítottam. A legnagyobb problémám mégis a fokozódó térdfájásom. Kérdésem az, hogy ez összefügg-e a fogamzásgátlóval?

Egy másik problémám, hogy zavar, hogy még akkor iselőfordul, hogy nedvesedik a hónaljam, amikor fázom. Általában izzadásgátló stifteket használok, ami persze a szagok ellen jó, de szinte csak még vizesebbek lesznek a ruháim. Már kezd nagyon zavarni, hogy állandóan vízfoltos a hónaljam. Ráadásul a jobb hónaljam jobban izzad.

Tanácsait előre is köszönöm

A térdfájásnak és a fogamzásgátlásnak semmi köze nincs egymáshoz. Biztos a síeléskor vagy a tornaórán sérült és ez ennek utókövetkezménye, vagy pedig valamilyen fertőzés kísérője az izületi gyulladás. Keressen fel reumatológus szakorvost.

Biztosan borotválja a hónaljszőrét, pedig az oda való. Másodszor az izzadás természetes stresszreakció. Tehát ha nagyon szorong, szedjen esetleg valamilyen enyhe szorongásgátlót, mely a túlzott izzadást is megszüntetheti. Végül az is lehetséges, hogy maga a dezodor fokozza az izzadást, mert allergiás valamelyik összetevőjére.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| térd, fájdalom, gyógyszer
2002-07-11 13:56:48
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop