Hátsó combizmok sérülése

A hátsó combizmok sérülései (más néven posztero-femorális izomhúzódás vagy -szakadás), amint a név is mutatja, olyan elváltozások, melyek a comb hátsó részének izomzatában keletkeznek.

combizomsérülés | InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K
A comb hátsó izmai, melyek feladata a csípő kiegyenesítése és a térd hajlítása, gyengébbek, mint a velük ellentétes quadricepsz izmok (a comb elülső izmai). Ha a hátsó combizmok ereje nem éri el a quadricepsz izmok erejének legalább 60%-át, akkor az utóbbiak összehúzódása túl erőteljes, így sérülés következhet be a hátsó izmoknál. Az ilyen sérülés esetén hirtelen fájdalom jelentkezik a comb hátsó részében, amikor az ott lévő izmok hirtelen és erősen összehúzódnak.

A sérülés azonnali kezelése: pihentetés, jegelés, rugalmas pólyázás és felpolcolás. A sérült betegnek nem szabad futnia vagy ugrania, de a helybenfutás, evezés vagy úszás megengedett az izom gyógyulása alatt, ha nem okoz fájdalmat. A gyógyulás alatt érdemes olyan gyakorlatokat végezni, melyek megerősítik a comb hátsó izmait, mert így elkerülhető a betegség kiújulása

| combizomsérülés
2007-11-06 11:58:42
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop