Hirdetés

Kíméletesebb térdprotézis beültetés

A térdprotézis beültetést általában hosszú és fájdalmas gyógyulási szakasz követi. Egy új eljárással azonban nagymértékben megkönnyíthető a gyógyulás folyamata.

térdprotézis |

InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.

A hagyományos műtétnél a sebész átvágja az izmokat és a szalagokat. A chicagói egyetemen kidolgozott és tökéletesített módszer szerint ezeket egyszerűen félrehúzzák, hogy a titánból és műanyagból készült protézist be tudják helyezni. – Mivel ennél az eljárásnál egyáltalán nem vágjuk át az izmokat – mondja dr. Richard Berger, a módszert kifejlesztő sebész –, könnyebb a fizikoterápia, gyorsabb és egyáltalán nem fájdalmas a felépülési folyamat.

Azt, hogy „gyors”, itt szó szerint kell venni. A betegek a műtét után csupán néhány órát töltenek a kórházban, majd hazamehetnek.

A beteg testének alsó felét érzéstelenítik, eltávolítják, ha szükséges, a korábbi műtétek és az artrózis okozta hegszöveteket, majd behelyezik a protézist. Mindez kevesebb mint két órát vesz igénybe.

A műtét után néhány órával a betegek már jól vannak, ilyenkor a kórházból való távozás előtt egy térdhajlító gyakorlatsort kell elsajátítaniuk, ami folyosón valamint lépcsőn való járásból áll.

CBS News
térdprotézis

2006-05-29 11:12:22

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop