Legutóbbi cikkek

Új, eddig ismeretlen térdszalagot fedezhettek fel

Új, eddig ismeretlen ínszalagot fedezhettek fel az emberi térd oldalán belga sebészek. Kutatásuk eredménye áttörést jelenthet a súlyos keresztszalag-sérülések kezelésében - jelentette be a Leuveni Egyetem.


Thaiföld a térdízület védelmében áttér a guggolósról az ülős vécékre

Thaiföld lakossága térdízületének védelmében áttér a guggolósról az ülős vécékre. Az ázsiai ország egészségügy-minisztériuma hétfőn jelentette be, hogy 2016-ra felszámolja a süllyesztett illemhelyek 90 százalékát - írta a Daily Mirror hétfőn.


Nyújtás kocogás után

Edzés utáni nyújtással sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a későbbi izomfájdalmakat. Tartsuk ki ezeket a nyújtóhelyzeteket 10-20 másodpercig, majd ismételjük meg váltott lábbal.


Stretching

A nyújtás növelheti a lépés távolságát, gyorsabbak leszünk, ráadásul a sérülések is elkerülhetők. Az alábbiakban három nyújtási gyakorlatot ajánlunk futás utánra.


A sípcsont térdízületi végének törése

A sípcsont térdízületi felszínének töréseinél egyik vagy mindkét sípcsontbütyök törhet, a combcsont bütykei szétzúzzák, vagy széthasítják. Többirányú röntgenfelvétel és esetenként CT is szükséges ahhoz, hogy a törés kiterjedését pontosan fel lehessen mérni.


Térdkalács törés

A törés lehet elmozdulás nélküli, darabos térdkalács törés, és a térdkalács haránt irányú törése, mely szakításos törés, a teljes térdfeszítő rendszer szétszakad, így térd aktív nyújtása nem lehetséges.


Térdficam

A térdficam nagy erőbehatásra jön létre, pl. közlekedési baleset során. Elszakadnak a keresztszalagok és az oldalszalagok.


Gyakoriak a térdsérülések a síszezonban

Egyre többen töltik a téli vakációt külföldön síeléssel vagy snowboardozással – erről tanúskodnak a mind gyakoribb térdsérülések is, különösen a nők körében, ezt elsősorban a kezdők nem kielégítő fizikai állapota okozza.


A chondroitin nem csökkenti a térdízületi fájdalmat

Egy több európai országban végzett vizsgálat szerint az igen népszerű chondroitin táplálékkiegészítő, amelyet a csípő- vagy a térdízületi osteoarthritis kezelésére alkalmaznak, nem hatásosabb, mint a placebo.


| 2 | | | |

Web Design & Development Prowebshop