Legutóbbi cikkek

A térdízület fertőzése, artritisz

2002. 10. 20

A térdízületbe hatoló sérülések, műtétek szövődményeként vagy a vérbe jutott kórokozók (baktériumok, vírusok) miatt a térdben gennyes fertőzés alakulhat ki. Ez súlyosan veszélyezteti a porc épségét.

A térdízület kopása, artrózis

2002. 10. 20

A térdízület előzetes sérülése, túlterhelése, végtagi tengely eltérés illetve egyéb okok (öregség, túlsúly) a csontokat borító sima porcok felpuhulásához, felrostozódásához vezethetnek.

Térdpanaszok kezelésének fontos lépései

2002. 10. 20

Miinden vizsgálatra, ellenőrzésre TB kártyáját, személyi igazolványát és addigi összes leletét vigye magával.

Második klinikai vizsgálat

2002. 10. 20

Célja a kezelés meghatározása. A második vizsgálat során az előző vizsgálatok alapján betegségének kezelési módszere és lépései kerülnek kialakításra.

A műtét: a műtéthez szükséges vizsgálatok, teendők

2002. 10. 20

A műtéthez feltétlenül szükséges általános egészségi állapotának felmérése, amelyhez teljes vér-, vizelet- illetve EKG vizsgálat és mellkas röntgen szükséges.

Érzéstelenítés

2002. 10. 20

A műtétet altatásban vagy ágyéki gerincbe adott érzéstelenítéssel (spinális érzéstelenítés) végezzük.

Térdműtét, artroszkópia

2002. 10. 20

A térdműtétek esetén általában csőtükrözéses ún. artroszkópiás eljárást alkalmazunk önállóan vagy szalagműtétek esetén nyitott műtéti eljárással kombináljuk.

Műtét utáni teendők, gyógytorna

2002. 10. 20

Lumbális gerinc érzéstelenítés esetén a beteg 24 óráig nem kelhet fel. Altatásos érzéstelenítés esetén az orvos utasításainak megfelelően egy adott idő után (3-5 óra) a beteg segédeszközzel (mankóval) már felkelhet.

Térdműtétek lehetséges veszélyei

2002. 10. 20

A test határain behatoló bármely orvosi beavatkozások, műtétek, így a térdműtétek is okozhatnak nem kívánt, káros következményeket.

4 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop