Legutóbbi cikkek

A térdízület fertőzése, artritisz

A térdízületbe hatoló sérülések, műtétek szövődményeként vagy a vérbe jutott kórokozók (baktériumok, vírusok) miatt a térdben gennyes fertőzés alakulhat ki. Ez súlyosan veszélyezteti a porc épségét.


A térdízület kopása, artrózis

A térdízület előzetes sérülése, túlterhelése, végtagi tengely eltérés illetve egyéb okok (öregség, túlsúly) a csontokat borító sima porcok felpuhulásához, felrostozódásához vezethetnek.


Térdpanaszok kezelésének fontos lépései

Miinden vizsgálatra, ellenőrzésre TB kártyáját, személyi igazolványát és addigi összes leletét vigye magával.


Második klinikai vizsgálat

Célja a kezelés meghatározása. A második vizsgálat során az előző vizsgálatok alapján betegségének kezelési módszere és lépései kerülnek kialakításra.


A műtét: a műtéthez szükséges vizsgálatok, teendők

A műtéthez feltétlenül szükséges általános egészségi állapotának felmérése, amelyhez teljes vér-, vizelet- illetve EKG vizsgálat és mellkas röntgen szükséges.


Érzéstelenítés

A műtétet altatásban vagy ágyéki gerincbe adott érzéstelenítéssel (spinális érzéstelenítés) végezzük.


Térdműtét, artroszkópia

A térdműtétek esetén általában csőtükrözéses ún. artroszkópiás eljárást alkalmazunk önállóan vagy szalagműtétek esetén nyitott műtéti eljárással kombináljuk.


Műtét utáni teendők, gyógytorna

Lumbális gerinc érzéstelenítés esetén a beteg 24 óráig nem kelhet fel. Altatásos érzéstelenítés esetén az orvos utasításainak megfelelően egy adott idő után (3-5 óra) a beteg segédeszközzel (mankóval) már felkelhet.


Térdműtétek lehetséges veszélyei

A test határain behatoló bármely orvosi beavatkozások, műtétek, így a térdműtétek is okozhatnak nem kívánt, káros következményeket.


| | | 4 | |

Web Design & Development Prowebshop