Legutóbbi cikkek

A térdízület kopása, artrózis

A térdízület előzetes sérülése, túlterhelése, végtagi tengely eltérés illetve egyéb okok (öregség, túlsúly) a csontokat borító sima porcok felpuhulásához, felrostozódásához vezethetnek.


Térdpanaszok kezelésének fontos lépései

Miinden vizsgálatra, ellenőrzésre TB kártyáját, személyi igazolványát és addigi összes leletét vigye magával.


Második klinikai vizsgálat

Célja a kezelés meghatározása. A második vizsgálat során az előző vizsgálatok alapján betegségének kezelési módszere és lépései kerülnek kialakításra.


A műtét: a műtéthez szükséges vizsgálatok, teendők

A műtéthez feltétlenül szükséges általános egészségi állapotának felmérése, amelyhez teljes vér-, vizelet- illetve EKG vizsgálat és mellkas röntgen szükséges.


Érzéstelenítés

A műtétet altatásban vagy ágyéki gerincbe adott érzéstelenítéssel (spinális érzéstelenítés) végezzük.


Térdműtét, artroszkópia

A térdműtétek esetén általában csőtükrözéses ún. artroszkópiás eljárást alkalmazunk önállóan vagy szalagműtétek esetén nyitott műtéti eljárással kombináljuk.


Műtét utáni teendők, gyógytorna

Lumbális gerinc érzéstelenítés esetén a beteg 24 óráig nem kelhet fel. Altatásos érzéstelenítés esetén az orvos utasításainak megfelelően egy adott idő után (3-5 óra) a beteg segédeszközzel (mankóval) már felkelhet.


Térdműtétek lehetséges veszélyei

A test határain behatoló bármely orvosi beavatkozások, műtétek, így a térdműtétek is okozhatnak nem kívánt, káros következményeket.


Kopott térdek mentsvára

A legutóbbi évtizedek nagy vívmánya az úgynevezett „kulcslyuksebészet”. Az a lehetőség, hogy apró metszésen keresztül jó látási viszonyokat biztosító kicsiny optikai eszközt és irányítható sebészeti műszert juttassanak be olyan testüregekbe, amelyeknek az operációja korábban csak teljes feltárással, nagyobb műtéti sebek árán volt lehetséges. Jócskán meg is emelkedett a műtéti beavatkozások száma, hiszen a beteg számára jóval kisebb megterhelést jelentő módszer olyanoknál is bátran alkalmazható, akik számára egy hagyományos műtét és a vele járó érzéstelenítés, altatás kockázatos lett volna. Időközben azonban az is kiderült, hogy bármennyire kézenfekvőnek, biztonságosnak látszik, némely beavatkozás nem minden esetben indokolt.


| | | 4 | |

Web Design & Development Prowebshop