Lábdagadás, ízületi fájdalom - Hova forduljak?

Lányom 17 éves, 172 cm magas, 83 kg. Lábai estére bedagadnak, ízületei napszaktól függetlenül kattognak, ropognak. Háziorvosunk azt mondja, a növéstől van az ízületi panasza.
Kérem, adjon tanácsot, merre induljak? Háziorvosunk nem akar tovább küldeni bennünket, a magánorvost nem tudom vállalni.
Köszönöm!

elhízás, zsírsejt, túlsúly, zsírsejt, túlsúly | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(májusi)   InforMed | Boncz, Á.
A lánya túlsúlyosnak tűnik. Ezen kell legelőször változtatni, ugyanis évek múlva a helyzet csak rosszabbodni fog. Nincs igazán jó megoldás az ízületi panaszokra, legjobb megelőzni őket. Mivel 17 éves, ő még tud regenerálódni. Fontos a rendszeres testmozgás is, hogy ne "rozsdásodjanak be" az ízületei. A mozgás a vérellátást és a regenerációt is javítja.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

| elhízás, zsírsejt, túlsúly
2009-05-18 00:14:50


Ügyeljünk a lábunkra!

Az aktív életvitelhez elengedhetetlen az egészséges láb. A láb ritkán javul meg magától, ráadásul állapota a korral is romlik. Gyakran látszólag kisebb kellemetlensé...


A talp- és sarokfájdalom

A láb igen fontos a járás, egyensúly és koordináció szempontjából. Mégis, igen sokan már ébredéskor is kínzó, lüktető fájdalmat éreznek a lábukban vagy a sarkuk...


Lábszártörések

A sípcsont közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el, ezért gyakrabban törik, nyílt törés gyakrabban fordul elő, mint más hosszú csöves csonton.


Hol szorít a cipő?

A rossz, kényelmetlen cipőt az éppen aktuális divat miatt viseljük; egészségünket feláldozzuk a szépség oltárán.


A bütyök és a kalapácsujj

Sokan keresik fel az ortopéd rendeléseket azzal, hogy az öregujjuknál "belül" a bütyök megnőtt, dörzsöli a cipő, gyakran az öregujj ferdén áll. Emellett leggyakrabban...