Hirdetés
Hirdetés

Lézeres bütyök műtét vagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel

A hallux valgus avagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel, kettő az egyben megoldást jelent, mivel a lágylézer készülék fénye fájdalmat csillapít és a megfelelő helyen alkalmazva elősegíti a bütyök kialakulásáért felelős izmok regenerálódását.

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép:Hirdető

Safe Laser kezeléssel a lézeres bütyök műtét késleltethető, illetve ha már megtörtént a műtét, a lágylézer kezelés segít a fájdalomcsillapításban és gyulladáscsökkentésben.

A bütyök kezelésében a lágyzézer terápia, azon belül a   Safe Laser 500 vagy Safe Laser 1800 készülékkel történő kezelés elősegíti a vérkeringést az érintett területen, serkenti a sejtek regenerációját, csökkenti a gyulladást és a duzzanatot, enyhíti a fájdalmat, és mindezt gyógyszer alkalmazása nélkül teszi. A laserline-terapia.hu oldal Safe Laser bérlés szolgáltatásának igénybevételével kaució nélkül hozzájuthatunk a legnépszerűbb Safe Laser 500 vagy az erősebb Safe Laser 1800 készülékhez.

A bütyök és annak leggyakoribb szövődménye, a kalapácsujj okozta fájdalom nem csak a mindennapi életet nehezíti meg, hanem a tünetkezelést is képes ellehetetleníteni. Hogyan erősítsük talpizmainkat, ha azok állandó fájdalomnak vannak kitéve? A lágylézer kezelés azonnali fájdalomcsillapítást biztosíthat, és hosszú távon segíthet a bütyök méretének csökkentésében is. A Safe Laser készülékek által kibocsájtott lézerfény 8-10 cm mélyen behatol a szövetekbe, stimulálva a sejtek anyagcseréjét és a vérkeringést, elősegítve az új sejtek növekedését és a régiek regenerálódását, ezáltal gyorsítva a gyógyulási folyamatot. 

Napjainkban a divatos, szűk cipők miatt hölgyek nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Nehezebben előzhető meg a bütyök és a kalapácsujj kialakulása, ha:

-előfordult már a családban

-gyakran viselnek szűk orrú cipőket

-megsüllyedt lábboltozattal élnek, mégsem hordanak ortopéd cipőket.

Sokan csak akkor kezdik el a megelőzést, amikor már fájdalom is társul a problémához, ilyenkor viszont gyakran késő a folyamat megállítására. Sajnos a deformitás visszafordíthatatlan, sőt, nem egyszer újra kialakulhat, a jó hír viszont az, hogy megelőzhető, és megállítható továbbfejlődésében. A kezelés ilyenkor sem felesleges, ugyanis egy nem előrehaladott bütyökkel együtt lehet élni, ha pedig elkerülhetetlen a lézeres bütyök műtét, akkor régi életmódunk folytatásával újra elő fog jönni a probléma.

A legjobb kezelés a megelőzés

- Gyógytorna:

Az izmok erősítésével megállítható a romlási folyamat. A tornáztatást azonban gyakran megnehezíti a fájdalom. A lágylézer kezelést szinte mindig alkalmazhatjuk. A bütyök teljes területén - lábfejben és a lábujjakban egyaránt - képes csökkenteni a gyulladást és csillapítani a fájdalmat.

- Helyes testtartás:

A bütyök kezelése a láb statikájának helyreállítását igényli. Erre kihatással lehet a rossz testtartás is, ugyanis az izomegyensúly problémák miatt nem oszlik el egyenletesen a lábainkra nehezedő terhelés.

- Válasszunk kényelmes, vékony talpú, tágas lábbelit:

Fontos, hogy legyen hely a lábujjvég és a cipő orra között, de ugyanakkor stabilan fogja a lábat. Egy hosszú nap előtt állva az általában széles, kerek orrú, vízszintes talpazatú cipőinket részesítsük előnyben elinduláskor. Nőknél ez nem jelenti, hogy olykor-olykor ne hordhatnánk magassarkú cipőket, de ahol lehet, kerüljék lábfejük préselését.

Egy szék, egy lábnyújtásnyi hely és már indulhat is a torna!

Támasszuk le a talpunkat egy kényelmes felületen, lehetőleg mezítláb. A bal lábunkat emeljük el a talajtól és tegyünk vele 4-5 kisebb, laza kört, majd ismételjük meg ugyanezt nagy körökkel, alaposan megmozgatva minden apró izületet és izmot, a bokától egészen a lábujjakig.

1. Letámasztott sarkakkal lábujjainkat nyújtsuk ki majd hajlítsuk be, először kb 10 alkalommal gyengén, majd 10 alkalommal erőteljesen.

2. Ismét támasszuk le a sarkunkat, majd egymás felé fordítva hajlítsuk be erőteljesen a lábujjakat.

3. Tegyük egymástól kis távolságra, egyenesen a talpunkat majd nyissuk olyan szélesre a lábujjainkat amennyire csak tudjuk, tartsuk kb 3 másodpercig majd engedjük nyugalmi állapotba. Ezt ismételjük meg 10 alkalommal.

4. A kezelés végén csináljunk néhány lábkörzést.

Ha a gyakorlatok végzése közben görcsöket tapasztal a talpában, akkor lábujjait nyomja a talajra és húzza fel a sarkát. A gyakorlatokat javasolt naponta többször elvégezni.

| bütyök, safe lézer
2023-08-22 17:40:07
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop