Nem sebészi megoldás az Achilles-ín krónikus gyulladására

Amerikai kutatók találtak egy alternatív kezelési módot azokra a krónikus Achilles-ínhüvelygyulladásban szenvedő esetekre, amelyek a hagyományos gyógyszeres kezelésre nem reagáltak kielégítően.

Achilles-ín, gyulladás, nem sebészi kezelés, Achilles-ín | InforMed Hírek7   InforMed | Seprődi, B.
Tizenhét páciensnél végezték el az ultrahanggal vezértelt ínhüvely-kezelést, ami során feloldották azokat a hegszöveteket, amelyek az ínat merevítették, és így segítették a szervezet saját gyógyulási mechanizmusait.

Minden páciens megelőzően legalább hat hónapon át konzervatív kezelést (nyugalom, jegelés, sarokemelő, nem szteroid gyulladáscsökkentők, gyógytorna) kapott megelőzően, ami nem vezetett eredményre. A páciensek 60 %-a azt állította, hogy tüneteik teljesen megszűntek, vagy jelentősen enyhültek.

A szerzők szerint ez a beavatkozás nemsokára választható lesz a műtét előtt azon Achilles-íngyulladásban szenvedő páciensek számára, akiknél a konzervatív kezelés eredménytelennek bizonyul.

A betegség valódi gyakoriságát nem ismerjük. Egyes vizsgálatok szerint futóknál 10-15 %-ra tehető az előfordulása, ez egy magas kockázatú csoportnak minősül. Az Achilles-ín gyulladása azonban gyakori nem sportolóknál is. Minden életkorban érinti a férfiakat és a nőket is.

A legtöbb páciens jól reagál a konzervatív kezelésre, de vannak néhányan, akiknél az elhúzódó panaszok korlátozzák a napi tevékenységet. Az ultrahanggal vezérelt kezelés jó alternatíva ezeknek a pácienseknek, és egyelőre szövődményről sem tudunk.

| Achilles-ín, gyulladás, nem sebészi kezelés
2009-04-30 11:14:45
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop