Legutóbbi cikkek

Bokatörés

2009. 01. 15

Sérüléskor a boka megcsavarodik, az ugrócsont elbillen és elcsavarodik a bokavillában, a külboka, vagy a belboka, gyakran mindkettő törik, letörhet a sípcsont elülső vagy hátsó pereme, szakadhatnak a szalagok is, és az ugrócsont ficamodhat

Bokaszalag sérülések

2009. 01. 15

Hirtelen rossz mozdulat hatására bekövetkezhet csupán rándulás, tehát a szalagok megnyúlása, nagyobb erőbehatásra részleges vagy teljes szalagszakadás következhet be. Az esetek több mint 90 százalékában a külbokaszalag szakad, rendszerint a szalag elülső és középső része, a hátsó szalag ritkábban sérül.

Lábfájdalom – az elhízás újabb kockázata

2005. 03. 17

Ortopéd orvosok szerint az elhízás olyan mérteket öltött, hogy az elhízással összefüggő kockázatok listájára a stroke, diabétesz és a szívbetegség mellé újabban felkerültek a láb- és bokatáji fájdalom is.

Lábszárizom sérülések

2002. 06. 04

A lábszárizmok sérülésein a sípcsont melletti izmok fájdalmas elváltozását értjük. A sérülés szokásos oka a lábszár hosszan tartó, ismételt igénybevétele, terhelése. A sípcsont mellett két izomcsoport sérülékeny. A fájdalom helye attól függ, hogy a sérülés melyik izomcsoportot éri.

Láb fáradásos törései

2002. 06. 04

A láb fáradásos törései alatt a csont apró repedéseit értjük, melyek gyakran ismétlődő és erőteljes igénybevétel után keletkeznek.

Hátsó sípcsonti ideg fájdalma

2002. 06. 04

A hátsó sípcsonti idegfájdalom a boka, a lábfej és a lábujjak tájékának fájdalma, melyet a sarkat és a talpat ellátó ideg (hátsó sípcsonti ideg) nyomása vagy károsodása okoz.

Sarkantyú

2002. 06. 04

A sarokcsonton keletkező csontnyúlványok olyan kinövések, melyek a sarokcsonthoz kapcsolódó inak vagy ún. faszciák (a csonthoz kapcsolódó kötőszövet) fokozott húzó hatása miatt keletkeznek.

Sever-betegség

2002. 06. 04

A Sever-betegség gyermekekben jelentkező sarokfájás, melyet az ízületi porc sérülése okoz. A sarokcsont (kalkaneusz) a növekedés során két részből áll. A végleges megszilárdulásig, melyre 8-16 éves kor között kerül sor, a két részt porc köti össze, mely a csontnál lágyabb anyag. Heves mozgás vagy túlzott erőltetés hatására a porc eltörhet, s ez fájdalmat okoz, általában a sarok széleinél.

Lábtörések

2002. 06. 04

A lábnak szinte bármelyik csontja eltörhet (fraktúra). A törések jelentős részében nincs szükség műtétre, máskor viszont csak ezzel kerülhető el a mozgás végleges romlása. A törött csont feletti terület általában megduzzad és fáj. Ha a környező lágy szöveteket is zúzódás éri, a duzzadás és a fájdalom a töréssel szomszédos részekben is érződik.

Lábkörmök elszíneződése

2002. 06. 04

A körmök színe és állapota sokféle hatásra megváltozhat. Ha egy súlyos tárgyat ejtünk a lábujjunkra, a sérülés miatt a köröm alatt vér gyűlik össze, és emiatt elfeketedik.

| 3
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop